(026) 482 00 90 info@kwadviseurs.nl

Wij zoeken met u naar de best toepasbare samenwerking op het gebied van de salarisverwerking.

Salarisverwerking

Elke onderneming en elke ondernemer is voor ons uniek. Dit betekent dat wij niet het gebruikelijke standaardpakket aanbieden, maar inspelen op de specifieke behoefte van uw onderneming. Wilt u al de werkzaamheden rond het personeelsbeleid uitbesteden of slechts de salarisverwerking? De beslissing hiervan ligt geheel bij u zelf.

Dat het personeelsbeleid door steeds veranderende wet- en regelgeving, toenemende concurrentie en een steeds kritischer houding van werknemers meer is dan het overmaken van het salaris aan het einde van de maand hoeven wij u uiteraard niet duidelijk te maken.

Bij de aanname van personeel begint (of is ooit begonnen) al het selectiecriterium: welke mensen passen het beste bij mijn bedrijf en kunnen een positieve bijdrage leveren aan het behalen van de doelstellingen van uw onderneming.

Bij het sollicitatiegesprek kan het salaris van uw potentiële werknemer van doorslaggevende betekenis zijn, maar tegenwoordig spelen ook andere looncomponenten (woon-werkvergoeding, pensioenvoorziening, vakantiedagen, flexibele werktijden, etc.) een belangrijke rol om een functie al dan niet te aanvaarden.

In deze fase kunnen wij u als deskundigen op het gebied van salarisverwerking, arbeidsrecht, sociale wetgeving en personeelsbeleid van dienst zijn.

Wellicht allemaal logische aspecten maar in de praktijk blijken ondeugdelijke contracten nogal eens problemen op te leveren en worden fiscale voorzieningen niet benut.

Wij zoeken met u naar de best toepasbare samenwerking op het gebied van de salarisverwerking waarbij de keuze aan u is en blijft om bepaalde onderdelen van het traject zelf uit te voeren.

De activiteiten die wij naast de reguliere salarisverwerking aanbieden, zijn onder andere:

• het maken van arbeidscontracten;
• aan- en afmeldingen bij de diverse instanties (Belastingdienst, Arbodienst, Pensioenfondsen);
• het maken van proforma salarisberekeningen;
• aangifte loonbelasting;
• voorschotnota’s controleren of aanpassen, en
• signalering CAO-wijzigingen;

Is uw interesse gewekt of hebt u vragen op het gebied van de salarisverwerking neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen dan – in een persoonlijk gesprek – geheel vrijblijvend de mogelijke samenwerking bespreken.

Onze salarisadministrateurs staan ingeschreven bij het Register Payroll Accounting (NIRPA).

Het NIRPA staat voor kwaliteitsborging van professionals werkzaam in het vakgebied payroll. Registratie vindt plaats in het Register Salarisadministrateur (RSa) en het Register Payroll Professional (RPP). Dit gebeurt op basis van behaalde diploma’s en jaarlijkse Permanente Educatie. Hiermee wordt geborgd dat professionals op de hoogte zijn en blijven van kennis en vaardigheden voor het uitoefenen van hun vak.

Alle NIRPA geregistreerde professionals onderschrijven de in 2014 geïntroduceerde Gedrags- en Beroepscode. Deze wordt als branche standaard beschouwd.

Consultatie verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen

De minister van SZW heeft een wetsvoorstel voor een verplichte basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid van zelfstandigen ter consultatie gepubliceerd. Verplichte verzekering is mogelijk via publieke verzekering of via een private verzekering. Een private verzekering dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het wetsvoorstel zorgt er voor dat zelfstandigen ook inkomen hebben als zij arbeidsongeschikt raken. De verplichte verzekering geldt uitsluitend voor ondernemers voor de

Lees meer

Concurrentiebeding niet langer geldig na wijziging arbeidsovereenkomst

Een concurrentiebeding voor een werknemer moet schriftelijk worden vastgelegd om rechtsgeldig te zijn. Volgens vaste rechtspraak behoudt een concurrentiebeding zijn geldigheid wanneer een bestaande arbeidsovereenkomst na verloop van tijd stilzwijgend op dezelfde of nagenoeg dezelfde arbeidsvoorwaarden wordt voortgezet. Bij een wijziging van de arbeidsovereenkomst moet het concurrentiebeding opnieuw worden overeengekomen. Dat geldt ook bij een ingrijpende functiewijziging waardoor het beding

Lees meer

Tussentijds beëindigen arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan alleen tussentijds worden opgezegd als dat recht schriftelijk is overeengekomen en voor beide partijen geldt. Een werknemer heeft geen recht op WW als de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tussentijds met wederzijds goedvinden is geëindigd, hoewel de mogelijkheid daartoe niet schriftelijk is overeengekomen.

Volgens de Centrale Raad van Beroep is het niet nodig dat het opzegbeding in de arbeidsovereenkomst zelf is opgenomen. Het opnemen van het

Lees meer